Dieettitehdas

Ruokailujen ajoittaminen arjessa hoituu, mutta kuka ne ruoat laittaisi?

Kun nelihenkisen perheen äiti päättää laittaa ruokaremontin pystyyn, vaaditaan etenkin näin alussa todellista paneutumista asiaan! Kauppalistan teko vaatii viikon ruokalistan tarkkaa suunnittelua, kaupassa vierähtää tovi jos toinenkin ja itse ruokien valmistaminen vaatii suunnittelua.

images (6)

Teen päivätyötä, joten sinänsä aikatauluttaminen ei ole haasteellista. Työssäni olen kuitenkin tottunut lounastamaan paljon ulkona ja Superdieetin myötä opettelen viemään lounaan mukanani toimistolle. Toki silloin tällöin on lounastapaamisia, joiden kohdalla on vain osattava käyttää järkeä, mutta pääasiassa lounaat kulkevat boksissa työpöydän ääreen. Iltaisin työtä kuitenkin teettää lounaiden kokkaaminen mukaan – tässä on opettelua ennenkuin rutinoituu!

Meillä kauppapäivät ovat sunnuntai ja torstai. Viikonloppuisin suunnittelen koko viikon aamupalat, lounaat, päivälliset ja iltapalat omalta osaltani – muun perheen päivälliset mukailevat omaa dieettiruokavaliotani annoskokoja ja hiilareita rajoittamatta. Ruokarytmin opettelu on itselleni kompastuskivi. Olen paatunut aamupalan skippaaja, lounaan himomättäjä ja iltapalanapostelija. Superdieetin ohjeita noudattaessani olen jo nyt huomannut iltanapostelun jääneen, kun päivän aikana syö kunnolla. Nälästä ei voi tämän dieetin kohdalla kyllä puhua!

Viikon ruokalistani päivällisten osalta näyttää tältä:

Maanantai: Slow cooker nyhtökanaa, uunikasviksia ja raejuustoa

Tiistai: Uunissa paahdettua kukkakaalia, kevyt jauhelihaa, salaattia

Keskiviikko: Keitettyä parsakaalia, jauheliha kebabia ja salaattia

Torstai: Lohifile, uunikasvikset

Perjantai: Pinaatti-sipulipaistos, mausteista kevyt jauhelihaa, salaattia

Lauantai: Kasvis ”kinkkukiusaus”

Sunnuntai: Pyttipannu munanvalkuaisesta, kesäkurpitsastta, herneenpaloista, palsternakasta ja kalkkunanakeista

Yksi kommentti artikkeliin ”Dieettitehdas

  1. Voi pojat, ei ehkä olis pitänyt lukea tätä, koska välittömästi iski tarve tietää, miten tehdään toi maanantain lounas. Mutta ei saa kertoa! Parin, kolmen kuukauden kuluttua tulen kysymään uudelleen! 🙂
    Tsemppiä tähän kuukauteen!
    ps: mulla on ollut usein tämä, että huonosti suunnittelen etukäteen ja kesken työpäivän on helpompaa käydä jossain lounaalla. Aamupala on yhtä kuin lattekahvi ja iltanapostelu tuttu juttu. Vaan jos aloittaa ruokailun aamupalasta kunnolla, loppupäivä on helpompi. Mun kompastuskivi on se, kun työpäivä on ohi ja voi lähteä joko kotiin tai kaupungille. Ilman lapsia ei ole tarvetta muille aikatauluille, joten usein on löytänyt itsensä vielä iltakahdeksalta jostain kahvilasta, kun iskee nälkä. Tarjolla ei useinkaan ole kaikkein terveellisimpiä, joskin sitäkin herkullisempia ruokia.
    Vaan tässä kuussa kahviloista pelkkää teetä…
    Hyvää tammikuuta!

    Tykkää

Jätä kommentti