Elämäntaparemontti & Sosiaalinen media

Teen työtäni vahvasti sosiaalisen median parissa. Elämäntaparemonttiin ryhtyessäni, olin jo valmiiksi etsinyt somen syövereistä tietoa niin terveellisestä elämästä, kuin erilaisista kuntoilumuodoista. Sosiaalisen median hyödyt laihduttamisessa ja kuntoilussa ovat tietenkin tiedon valtava määrä, sen nopea saaminen ja vertaistuki. Toisaalta se vie myös aikaa muulta: esimerkiksi siltä kuntoilulta. Kaikessa on oltava sopiva tasapaino!

Muutamia vinkkejä, joita itse pyrin huomioimaan, taivaltaan aloitteleville some-laihduttajille ja kuntoilijoille:

 

some2

1) Jaa järkevästi

Alkuinnostuksessa voi olla, että tekisi mieli jakaa kaikki mahdollinen tieto omasta projektista. Tässä saa ja pitää käyttää järkeä! Kun tavoitteet kirjaa mahdollisimman selkeästi julkisesti esille, se sitouttaa. Toisaalta voi miettiä, kannattaako ennen ja jälkeen kuvan siintäessä mielessä kuitenkaan jakaa sitä ennen kuvaa omine kasvoineen. Kuvista ja napakoista tavoitteista on paljon apua myös muille saman asian kanssa painiskeleville! Juoksukoulua treenaavien some-tuttujeni blogeista on ihana lukea, kuinka heidän aikansa kehittyvät. Laihduttajilta on mukava nähdä, miten paino putoaa sata grammaa kerrallaan. Jaa siis sopivasti, itseäsi järkevästi suojellen!

 2) Keneltä otat neuvoja?

Verkossa on vaikea tarkistaa ihmisten taustoja. Fitness Coach -blogaaja voi olla todellinen alaansa vihkiytynyt coach, tai olla olematta. Kuka tahansa jäätävillä vatsalihaksilla ja timmillä kropalla voi poseerata YouTube videolla, mutta mieti myös verkossa keneltä otat liikunta- ja ruokavalioneuvoja vastaan. Tsekkaa taustat!

3) Älä vertaa itseäsi muihin

Laihdutus-ja kuntoilublogeja, foorumeita ja muita kanavia seuratessa huomana vertaavani helposti itseäni muihin. Miten ihmeessä tuo blogaaja laihduttaa noin hurjaa tahtia? Oi, onpa uskomaton ennen/jälkeen kuva tuolla kehonrakentajalla! Lopeta vertailu, ammenna toisilta vain ne hyvät asiat, äläkä peilaa toisten onnistumisia itseesi negatiivisesti. Muista, että sosiaalisessa mediassa jokainen jakaa vain sen, mitä haluaa: parhaan kuvan, mukavimmat ajatukset ja huonotkin päivät suodattimen läpi.

some3

4) Groupie

Etsi samanhenkinen ryhmä, jossa keskustella. Laihdutus- ja kuntoiluaiheisia foorumeita on monia. Vertaistuki auttaa: voit kirjoittaa rauhassa nimimerkin takaa, mikäli haluat. Tutki eri ryhmiä: onko henki hyvä ja kannustava? Millaisia viestijöitä ryhmässä on? Otetaanko tulokkaat vastaan ilolla? Mikäli itse kuulut jo aktiiviseen keskusteluryhmään, mieti suhtautumistasi uusin tulokkaisiin. Oikeassa arkielämässä uudet ihmiset otetaan usein tervehtien ja hymyillen vastaan – ota tämä ohjenuoraksi myös verkossa.

Mukavaa viikonloppua! Nyt on aikaa lukea some-kavereiden blogit kahvikupin äärellä, ihanaa!

2 kommenttia artikkeliin ”Elämäntaparemontti & Sosiaalinen media

  1. Kirjoitat asiaa ja huomaan ilokseni toimivani oikein. Mietin pitkään kehtaanko laittaa omaa ennen-kuvaa ja kun lopulta päätin laittaa, otin sen trikoot päällä ja nassun peittäen 🙂 Siinäkin oli jo rohkeutta riittämiin.

    Tykkää

    1. Juuri näin! Pääasia, että pysähtyy miettimään ennen kuin tekee ratkaisun. Itsehän otin aloituskuvat alusvaatteissa, pitäisi varmaan ottaa julkaisukelpoiset kuvat ihan vaatteet päällä 😀

      Tykkää

Jätä kommentti